De website www.winterschilderwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Voordelen

Schilderwerk. Het is eigenlijk vrij makkelijk om het zelf te doen, maar dit neemt veel tijd in beslag. Deze tijd heb je misschien wel niet, maar je wilt ook niet het volle pond betalen voor een schilder. Schilderwerk zowel binnen als buiten is niet alleen tijdrovend, maar ook zwaar en vraagt veel energie. En als je het te snel wilt doen, kan het zijn dat je fouten gaat maken en dat het er toch niet zo netjes uitziet. Vaak worden de werkzaamheden daardoor steeds maar uitgesteld, maar een winterschilder kan een oplossing bieden.

Schilderen tijdens de wintermaanden
Winterschilders zijn eigenlijk niks anders dan ‘gewone’ schilders die hun werkzaamheden tijdens de wintermaanden aanbieden voor een aanzienlijke korting. Schakel je dezelfde schilder tussen 21 november en 21 maart in, dan kun je precies hetzelfde werk verwachten maar voor soms wel 30 procent goedkoper dan buiten deze periode. Dit is omdat het werkaanbod voor schilders dan aanzienlijk afneemt en ze proberen toch nog aan de bak te blijven. Betaal je voor een gewone schilder €35 per uur, dan kun je dezelfde schilder in de winter aannemen voor maar €24,50 per uur.

De voordelen
Winterschilders zijn dus aanzienlijk goedkoper, maar hier houden de voordelen niet bij op. Omdat je de schilder belt in een periode met weinig werkaanbod heb je ook bijna nooit te maken met lange wachttijden. Hij zal dus snel kunnen beginnen met werken. Daarnaast kun je winterschilders inschakelen voor alle werkzaamheden, zowel binnen als buiten. Buitenschilderwerk is enigszins afhankelijk van de weersomstandigheden, maar door speciale verf en beschermingsmaterialen is dit al lang niet meer zo relevant. Door een winterschilder te gebruiken kun je je huis volledig klaarmaken voor de aanbrekende lente, je gevel en kozijnen beschermen zodat ze er weer jaren tegenaan kunnen en dit alles voor een aanzienlijk lagere prijs dan tijdens andere seizoenen.

Welke voordelen zijn er?

In de volgende opsomming is te zien wat de belangrijkste voordelen van een winterschilder zijn:

  • Je krijgt een korting op het normale tarief
  • Bij een winterschilder hoef je zelf niet te gaan schilderen
  • De winterschilder kan een beter eindresultaat realiseren
  • De winterschilder kan je een kleurenadvies geven
  • De winterschilder is dagelijks bezig met het schilderen van huizen en appartementen. En heeft volop ervaring

Bekijk ook deze pagina’s:
> Schildersbedrijven
> Winterschilder inhuren
> Garanties
> Prijzen
> Aandachtspunten
> Advies