De website www.winterschilderwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Tarieven

Als het tijd is voor je woning om een nieuw likje verf te krijgen, kan dit een taak zijn waar je erg tegenop ziet. Vooral als je binnen- en buitenkant moet aanpakken, kan dit tijdrovend en ook vermoeiend zijn. En daarnaast is een schilder erg duur. Een oplossing zou dan kunnen zijn om een winterschilder in te huren.

Wat is een winterschilder?
Een winterschilder is een gewone schilder, maar je gebruikt hem alleen tijdens een bepaalde tijd van het jaar. Omdat schilders tussen 21 november en 21 maart minder werk aangeboden krijgen, bieden ze dan vaak interessante kortingen aan. Je kunt een winterschilder gebruiken voor verfwerk buiten en binnen en de korting die je dan krijgt loopt op tot 30 procent. Voor andere schilders betaal je gemiddeld €35 – €40 per uur, voor een winterschilder wordt dat dan €24,50 – €28, een korting van soms meer dan €10 per uur.

De voordelen
Natuurlijk is dit financiële voordeel erg aantrekkelijk en kun je dezelfde werkzaamheden laten uitvoeren voor een lagere prijs, alleen door de schilder op een ander tijdstip te bellen. Een ander voordeel is dat de schilder dan vaak ook vrijwel meteen kan komen, omdat er in die periode minder werk voor hem is. En door de schilderwerken tijdens deze periode te laten doen, kun je je woning helemaal klaar hebben voor de zomermaanden.

Waar kun je een winterschilder voor gebruiken?
Winterschilders doen precies dezelfde werkzaamheden die ze tijdens de rest van het jaar ook doen, mits het weer dit toestaat. Het is een goed idee om je gevel en kozijnen te laten verven in de winter, zodat deze beschermd zijn tegen het slechte weer. Ook binnen kun je een winterschilder gebruiken. Is je keuken toe aan een nieuw likje verf of wil je juist een kinderkamer opknappen? Met een winterschilder doe je dit dus voor een aanzienlijk lager tarief.

Wat zijn de tarieven?

Het is goed om te ontdekken wat er mogelijk is als je een winterschilder wilt inschakelen. Een schilder zal je helpen om de woning van binnen weer mooi te krijgen. Het is ook zo dat een winterschilder een stuk goedkoper is dan wanneer je hem of haar in de zomer zou laten komen. Voor veel mensen is dit een reden om te kiezen voor de winterschilder omdat er een leuk bedrag te besparen valt. In sommige gevallen valt het totaalbedrag tot wel 30% lager uit.

Prijzen schilder

Prijs per m2 € 30 euro Incl. materiaal en verf
Prijs per uur € 35 euro Incl. materiaal en verf

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW, arbeid en materiaalkosten. Afhankelijk van wat je wilt laten schilderen zullen de prijzen verschillen. De prijzen gaan omhoog als je moeilijk bereikbare plekken wilt schilderen en gaan de prijzen omlaag als je een groot aantal m2 schildert.

Soort Aantal Prijs Beschrijving
Deur 1 € 100 euro Deur en deurpost
Muren 35 m2 € 850 euro Incl. materiaal
Plafond 30 m2 € 650 euro Incl. materiaal
Dakkapel 1 € 550 euro Helemaal inclusief kozijnen
Kozijnen 10 m2 € 500 euro Incl. verf en lak
Trap 1 € 450 euro

Voor de bovengenoemde oppervlakten gaan we uit van een gemiddelde woning.

Binnen of buiten schilderen en wat zijn dan de prijzen?
Als je een schilder gaat inhuren dan is het mogelijk om een schilder in te huren per uur of per vierkante meter. De prijzen voor een schilder per uur zijn rond de 35 en 50 euro. De prijzen per vierkante meter zijn rond de 30 tot 40 euro. Het is ook mogelijk om de woning binnen te laten sauzen door een schilder of stukadoor. Je betaalt dan een stuk minder. In dat geval moet je rekenen op een prijs van 10 euro per vierkante meter. Voor het voorbehandelen kan een schilder extra kosten in rekening brengen.

  • De schildersprijzen buitenshuis
    Als je een appartement van buiten wilt laten schilderen dan ben je rond de 1000 euro kwijt. Een tussenwoning buiten schilderen kost rond de 1500 euro. Een twee onder-een-kap woning kost rond de 3000 euro om deze buiten te laten schilderen. En een vrijstaand huis kost rond de 6000 euro om helemaal te laten schilderen.
  • De schildersprijzen binnenshuis
    In de winter zijn de prijzen een stuk lager binnenshuis. Een winterschilder geeft een lager tarief gedurende de wintermaanden. Hierdoor kan de schilder wel actief blijven en kan een particulier het schilderwerk goedkoper uit laten voeren. En dat is natuurlijk een win-win situatie voor alle partijen. De kosten kunnen in sommige gevallen tot wel 20% lager uitvallen.

Hoe ontdek je de kosten?

Er zijn verschillende manieren om de tarieven van een winterschilder te ontdekken. Het beste is om bij meerdere schildersbedrijven een offerte op te vragen. Op die manier krijg je een goed inzicht in de kosten en ook in de kwaliteit en garanties welke je van de schilder mag verwachten.

Vergelijk de tarieven van verschillende winterschilders om een goed beeld van de kosten te krijgen. En kies vervolgens voor het beste aanbod. Gratis en vrijblijvend.