De website www.winterschilderwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Winterschilder inhuren?

Eens in de zoveel tijd is het zover. Je wilt je interieur graag opfrissen met nieuwe kleuren op de muren, deuren en plinten. Eigenlijk is de buitenkant van je woning ook aan onderhoud toe. De verf op de kozijnen begint barstjes en scheurtjes te vertonen en je gevel moet nodig worden geschilderd. Dit zijn aanzienlijke klussen en deze doe je niet zomaar even zelf. Hier gaat tijd en energie in zitten en dat heb je misschien niet. Een schilder inhuren is een optie, maar de prijs hiervoor is te hoog. Om deze problemen te omzeilen kun je overwegen een winterschilder in te huren.

Wat is een winterschilder precies?
Winterschilders zijn geen speciale schilders. Ze doen dezelfde werkzaamheden en werken ook andere tijden van het jaar. Met een winterschilder wordt een schilder aangeduid die tijdens de periode van 21 november tot 21 maart werkt. Het enige verschil is dus de tijd van het jaar dat je deze inhuurt. Omdat schilders in dit seizoen weinig werk aangeboden krijgen, zullen ze hun werkzaamheden voor een aanzienlijk lagere prijs verkopen. Dit is de enige manier waarop ze tijdens deze maanden ook werk voor zichzelf kunnen garanderen.

De tarieven
Wat houdt dit financieel precies in? De kortingen die schilders aanbieden in de wintermaanden lopen soms op tot 30 procent. Betaal je gemiddeld €35 voor een schilder in de zomer, dan is een winterschilder te huur voor €24,50 per uur. Dit is dus een aanzienlijk verschil, vooral op grote klussen.

Andere voordelen
Je kunt winterschilders voor alle schilderwerken inhuren, zowel binnen als buiten. Het lage tarief zullen ze zelf aanbieden en hier valt vaak over te onderhandelen. Door het lage werkaanbod zal een winterschilder sneller kunnen beginnen en heb je minder te maken met wachttijden. Alleen de weersomstandigheden kunnen roet in het eten gooien, maar dit gaat door sneldrogende verf en beschermingsmaterialen tegenwoordig steeds minder op. Voor een beter tarief en een snellere service kun je met een winterschilder je woning lente klaar maken.

Offertes opvragen

Door meerdere offertes op te vragen voor het schilderen van je woning is het mogelijk om de beste winterschilder te vinden. Bij de selectie kun je natuurlijk letten op de prijzen. Het is echter ook belangrijk om te kijken of zo een schilder is aangesloten bij een branchevereniging of garantiefonds en een keurmerk heeft.

De combinatie van deze punten zal ervoor zorgen dat je de beste winterschilder inhuren kunt. Iets waar je volop van kunt genieten voor de komende jaren. Nog een voordeel om te kiezen voor een winterschilder dus.

> Winterschilders
> Garanties
> Tarieven
> Voordeel
> Aandachtspunten
> Advies