De website www.winterschilderwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Garantieregeling

Wat is een winterschilder? Dit is een ‘gewone’ schilder die je in de periode van 21 november tot 21 maart inhuurt. Deze schilders werken het hele jaar rond, maar bieden hun services aan voor een lagere prijs in deze periode. Dat is omdat ze anders niet genoeg werk aangeboden krijgen. De korting kan soms oplopen tot 30 procent, dus dit is niet gering. En de werkzaamheden blijven hetzelfde, zowel als de garantie.

Garantieregeling winterschilder
Een winterschilder biedt zijn diensten aan voor een lager bedrag, omdat het werkaanbod tijdens deze maanden minimaal is. Dat betekent echter niet dat de schilder niet dezelfde kwaliteit zal leveren en ook niet dat de voorwaarden veranderen. De garantieregeling die de schilder tijdens de rest van het jaar hanteert zal dus ook niet anders zijn. Twijfel je, dan is het altijd goed om dit bespreekbaar te maken met de schilder en de garantieregeling op papier te laten zetten. Ook kun je vragen om een duidelijke omschrijving van wat hier wel en niet onder valt. Bevalt het je niet, dan zoek je gewoon een andere winterschilder.

Andere kwaliteitsgaranties
Ben je op zoek naar een kwalitatief goede winterschilder en ben je bang dat deze kwaliteit tijdens dit lagere tarief minder zou kunnen zijn? Dan kun je altijd zoeken naar een erkende schilder. Deze zijn bij een vakvereniging aangesloten die hun leden regelmatig test op punten als milieuvriendelijkheid, veiligheid en vakmanschap. Als er dan toch een probleem ontstaat kun je ook gebruik maken van een onafhankelijke geschillencommissie die zonder tussenkomst van de rechter jullie situatie oplossen.

De kosten
Voor een erkende schilder betaal je vaak meer, dus zo ook in de wintermaanden. Voor een schilder met een goede garantieregeling is dit echter niet zo. Als dit belangrijk voor je is, kun je het beste een aantal schilders afgaan en met deze bespreken wat je wilt laten doen en wat hun voorwaarden zijn. Zo vind je ongetwijfeld de winterschilder die aan jouw eisen voldoet.

Vergelijk het aanbod van schilders in jouw regio door gratis offertes op te vragen. En bespaar op de kosten die je moet maken door te kiezen voor de beste deal.

> Schilders
> Inhuren
> Kosten
> Voordelen
> Aandachtspunten
> Offertes