De website www.winterschilderwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten

Een winterschilder is een reguliere schilder die je tussen 21 november en 21 maart inhuurt. Je krijgt dezelfde diensten en dezelfde voorwaarden alleen de werkzaamheden worden voor een lager tarief aangeboden. Dit is omdat schilders tijdens deze periode minder werk kunnen vinden. Het uurloon dat je betaalt kan soms wel 30 procent lager liggen. Dit klinkt goed, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten.

Kwaliteit
Normaal gesproken zou een winterschilder dezelfde kwaliteit moeten handhaven het hele jaar door. Dat je minder betaalt betekent dus niet dat de schilder het werk zou afraffelen. Als je toch een garantie hiervan wilt zien, kun je op zoek gaan naar een erkende winterschilder. Deze zijn aangesloten bij een vakvereniging die hun leden regelmatig test op vakmanschap, eerlijkheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Een keurmerk, zoals de AF-erkenning is dan ook belangrijk. Zo heb je een aantal aantoonbare bewijsmiddelen wat betreft het werk dat de schilder levert.

Garantie
De voorwaarden die een winterschilder aanbiedt zouden ook hetzelfde moeten zijn als wanneer je hem in een andere periode inhuurt. Zo geven schilders vaak een bepaalde garantie voor het geval er problemen optreden met het geleverde schilderwerk. Betwijfel je of de winterschilder dezelfde regeling hanteert, dan is het belangrijk dit vanaf het begin bespreekbaar te maken en dit ook op papier te laten zetten. Zo heb je altijd bewijs van wat je met de winterschilder hebt afgesproken.

De tarieven
Bespreek ook van tevoren wat de opdracht gaat kosten. Spreek indien mogelijk een vaste prijs af en vraag de schilder je in te lichten als hij hier overheen gaat. De tarieven zijn lager en hier kun je in deze periode ook nog prima over onderhandelen. Wanneer je de prijs bent overeengekomen laat je alles vastleggen op papier voordat de schilder begint. Zo voorkom je dat je tijdens of na de klus voor verassingen komt te staan.

Waar moet je op letten?

Voor een goed eindresultaat is het van belang om de juiste schilder te vinden. Houd rekening met:

  • De prijzen van de winterschilders; uurloon of per opdracht?
  • Voorrijkosten en overige kosten?
  • De kwaliteit van het werk van de winterschilder; referenties
  • Is de schilder aangesloten bij een branchevereniging? Of een keurmerk zoals AF-Erkenning?
  • Welke garantieregeling mag je verwachten?

Natuurlijk zijn er nog andere zaken van belang. Hierboven worden echter de eerste punten waar je op moet letten voor je opgesomd. Tijdens het vergelijken van winterschilders kun je deze punten meenemen en daarnaast kijken naar de beschikbaarheid van de schilder.

Lees ook deze schilder pagina’s…
> Schilders
> Schilder inhuren
> Garanties
> Prijzen
> Voordelen
> Offertes